zaterdag 8 oktober 2011

Tineke on Wheels

De rolstoel is er! Of moet ik zeggen: Mijn rolstoel...? Hij is hier afgelopen week gebracht. Gloedje nieuw en helemaal op mijn maat gemaakt. Ik vind hem echt heel erg mooi geworden. Zwart is geloof ik wel een goeie keuze geweest. Ik twijfelde eerst nog over zuurstok roze maar dat was volgens mij vreselijk afzichtelijk geworden!

Bijzonder is dat het uiterlijk van deze stoel je ineens doet beseffen dat dit wel een vrij definitief hulpmiddel is. Mijn vorige was nog een uitleen stoel. Nouja met het woord uitleen kun je jezelf nog heel wat wijs maken. In het geval van deze eigen Quickie Helium wordt dat nu wel een ander verhaal.

Om het nog een klein beetje leuk te houden zelf maar iets verzonnen... In de zomer heb ik daarom Tineke on Wheels getwitterd toen ik op vakantie de rolstoel gebruikte. Er werd nogal smakelijk om gelachen en als leuk gezien. Dus vandaar dat ik dat er maar in gehouden heb.

Hieronder een paar foto's van de wheels zonder Tineke

Een foto van Tineke met wheels vond ik nog een beetje te ver gaan. Ik heb er wel een paar gemaakt maar toen ik die terug zag paste dat even niet helemaal bij wat ik ooit voor mezelf zou wensen als toekomst zeg maar, dus die foto dat houden jullie van me tegoed. Dat moet heel even wennen. Op mijn eigen foto na kan ik er tot mijn eigen verbazing nog vrij positief tegenaan kijken. Deels met een beetje dank aan mijn maatschappelijk werkster die mij even verteld heeft over het hoe-om-te-gaan-met-een-rolstoel. Alleen de dag dat ie een keer echt mee gaat zal wel als minder positief de boeken in gaan...

Ohja als er eventueel nog een rolstoel-rij-instructeur in de zaal is dan zou ik daar graag een paar lessen van krijgen want het is momenteel meer een botsautootje dan een rolstoel. Je bent ineens iets breder dan ik normaal van mezelf gewend ben dus er schuurt weleens een wiel langs een deurpost of er wordt een wheelie gemaakt omdat ik iets te snel wil. Dus, rijlessen, wie o wie komt me helpen? Hahaha!

Liefs Tineke

PS: Het kussentje en de tas achterop is een kleine pimp-actie van mezelf hoor. Dat leveren ze er niet bij daar bij het hulpmiddelen centrum.

7 opmerkingen:

Zuidemaatjes zei

Het is een grote stap achteruit en net wat je zegt zolang de leenrolstoel er is heeft het niet iets definitiefs...De stoel zelf is heel goed geworden en ik denk beter dan die roze. Ga stap voor stap meid en neem hem mee als jullie echt een goed wandeling maken. ben jij ieder geval de enige die geen moeie voeten heeft.
Leuk dat tasje zeg :-)

htahta zei

Het is idd een grote stap.. van lopen naar stoel. In de toekomst zal het percentage stoel wel meer worden. Denk ik. En kennis van mij maakt zinds haar 16 ook gebruik van een stoel. En nu een kleine 20 jaar later, staat ze nog steeds het liefst zonder stoel op foto's

rolstoelmuis zei

Iedere stap lijkt een stap achteruit; ik ben nu toe aan elektrische rolstoel en die stap is net zo moeilijk als alle stappen ervoor, weet ik inmiddels uit ervaring. Uiteindelijk zal het wennen, maar nooit helemaal. Maar je gaat wel beseffen dat je met toch beter af bent dan zonder. En je stoel een beetje pimpen helpt heel goed om het ding (mijn benaming van mijn stoel in eerste instantie) een beetje van jezelf te laten zijn. Heel veel sterkte Tineke, maar je bent een sterke meid dus dat gaat je vast lukken.

Heldinne zei

Tineke Wheelstra on QH - ik vind je stoer! (en nog steeds: je schrijft goed en luchtig, dat is knap)

Anoniem zei

Heel begrijpelijk dat je het confronterend vindt, Tineke.
Sterkte met het wennen.

Liefs, José.

Anoniem zei

Hoi Tineke,

Het lijkt me een heel moeilijke stap (heb zelf maar heel kort gebruik hoeven maken van een leen-stoel), maar het levert ook weer een hoop op als het goed is. Ik kan me voorstellen dat het heel definitief lijkt, maar hou hoop! Ik voelde me rond mijn twintigste meer een tachtig-jarige met klachten en al, maar ondertussen heb ik een leuk gezinnetje en hoef ik niet elke dag meer naar bed. Op een gegevens moment (lijkt vast heel ver weg) komt er een balans...

Sterkte!

Arno van Kampen zei

Hoi Tineke,

Klasse hoe jij tegen je eerste rolstoel aankijkt! Mij staat het zelfde te wachten en ik verwacht de Quickie Helium binnen enkele weken, maar jij bent echt een voorbeeld!

Voor mij was de stap ook erg groot, maar ben blij dat ik nu de beslissing heb genomen, want vrijheid is toch erg belangrijk om te houden.

Groetjes, Arno