zaterdag 13 augustus 2011

Terug uit Zeeland

Ik ben weer terug van een weekje vakantie in Zeeland. In het begin wilde ik eigenlijk niet mee gaan omdat ik de laatste jaren best wel rottige ervaringen heb gehad met vakantie. Veel vakanties zijn verpest doordat ik ziek werd en we noodgedwongen eerder terug moesten. Als zulke dingen te vaak gebeuren is de nood om weer op vakantie te gaan niet zo hoog meer.

Na heel veel roepen dat ik niet mee ging en dat mijn ouders maar zonder mij moesten gaan, zat ik vorige week vrijdag toch in de auto richting Zeeland. We gingen naar De Stelhoeve een park in Wemeldinge met allemaal net nieuw gebouwde huisjes www.destelhoeve.nl. Het zat meteen aan het water en de huisjes waren super mooi. Ondanks dat ik bijna drie dagen in bed heb gelegen heb ik toch ontzettend genoten.


De zeewind, het strand, winkelen in Middelburg, Goes en Veere, lekker uit
eten en terrasjes pakken. Heerlijk! Ondanks dat ik de laatste tijd vrij slecht ben en ik veel in een rolstoel heb gezeten was ik toch alles even vergeten. Alles even met de wind mee laten waaien. De week was helemaal compleet toen Hedwyg mij op kwam zoeken in Zeeland. Jullie weten wel, zij deed mij na de uitzending van JZHMH haar boeken kado toen ze erachter kwam dat ik ze niet van BNN had gekregen. En wat is ze lief! Iedereen die heeft gezegd dat ze mij haar boeken gaf voor haar eigen publiciteit moet dat maar snel terug nemen want die hebben geen idee waar ze over praten!

De week is zo snel gegaan. Het was zomaar weer tijd om terug te gaan naar Friesland. Eigenlijk had ik helemaal geen zin om terug te gaan. Eenmaal thuis voel je jezelf ook meteen weer helemaal terug vallen in alle ellende, ja dat klinkt wel overdreven maar zo voelde ik het wel toen ik thuis de deur open deed. Ik heb namelijk meteen alweer contact moeten zoeken met het UMCG en mijn fysiotherapeut en maandag komt iemand hier een intake gesprek voeren om mij hopelijk binnenkort een eigen rolstoel te leveren. Erg dubbel dus. Genieten van vakantie en dan thuis meteen weer terug terug gesmeten worden in de werkelijkheid. Dat was de eerste keer in 4 jaar dat ik weerstand voelde om weer in die werkelijkheid te stappen. Om weer full-time ziek te zijn.

Gelukkig went het alweer en is dit ook weer zo goed als normaal. Het is wel fijn om een leuke week te hebben om op terug te kijken. Dan kun je nog even nagenieten.

Nog meer leuke dingen zijn dat de kaartjes voor Ilse de Lange in het Gelredome 2012 een feit zijn. Ik nog een weekend naar een vriendin/lotgenoot in Arnhem ga. We uit eten gaan met vrienden. Het corso Zundert niet zo lang meer duurt. De site www.onzichtbaarziek.nl leuk loopt en we nu ook columns hebben. En ik hopelijk binnenkort eens genoeg energie heb voor dat rondje Efteling.

Later over UMCG, fysiotherapeut en rolstoel aanvraag. Ik wil het nog even leuk houden...

Liefs Tineke

3 opmerkingen:

Femmy zei

Jaaaa, fijn dat je zo genoten hebt van je vakantie in Zeeland. Goed dat je het toch aangedurfd hebt om in die auto te stappen. Zeeland is gewoon een hele fijne uitwaai-provincie! :) En ik kan het weten, ik ben uit de Zeeuwse klei getrokken. :D

Anoniem zei

Hoi Tineke,
Fijn om te lezen dat je het toch leuk hebt gehad in Zeeland. Ik herken het wel, eigenlijk geen zin om te gaan maar eenmaal op vakantie toch wel heel erg genoten. Alle ellende even vergeten en het vizier op iets anders dan het stomme ziek zijn. Jammer genoeg blijkt eenmaal thuis alles bij hetzelfde gebleven..grrrrrr
Liefs Karin,

Ingrid's Blogspot zei

Ik ben er nog nooit geweest, maar mijn beste vriendin komt uit Zeeland en die zegt dat het er wel mooi is. Dus goed dat je gegaan bent!!