zaterdag 4 juni 2011

Stoned de maand juni in.

Eens even testen of ik onder invloed van twee zware ontstekingsremmers, twee antibiotica, zes paracetamol, één vitaminepil, twee cranberry pillen, één slaappil en één pil met morfine per dag nog capabel genoeg ben om een stukje te schrijven dat enigzins de moeite waard is... 

Ik heb een nogal onstuimig weekje achter je rug. Ben bijna ander halve week ziek maar het is niet helemaal duidelijk wat er mis is. Sinds een week of twee last van pijn op mijn rug. Nieren? Flanken? Ik besteedde er niet zoveel aandacht aan tot vorige week donderdag ik ineens geen stap meer kon verzetten. Ik was zo moe dat zelfs mijn ogen open houden teveel gevraagd was. In eerste instantie dacht ik teveel gedaan te hebben en heb ik mezelf een paar dagen slaap gegund (lees vier héle dagen). Maar ondanks dat kwamen er steeds meer klachten (duizelig, misselijk, zwart voor de ogen worden, veel toilet bezoekjes enzovoort) bij en scheen ik eruit te zien alsof ik een week in het feest gezeten had.  

Na heel veel tegenzin heb ik mezelf toch zover gekregen om de huisarts en de reumatoloog maar (wéér) te bellen dit lijde tot vier bezoekjes aan de huisarts, een bezoek aan de apotheek van de huisarts, twee bezoekjes aan de apotheek een dorp verderop, één bezoek aan het UMCG en hun apotheek, een echo en nierfunctie onderzoek in het verschiet, ongeveer tien telefoontjes met het UMCG en ongeveer vijf met de huisarts. Ohja en niet te vergeten nog een bezoek aan de drogist voor pillen. 

De diagnose is blaas/nierbekkenontsteking. Met bijna alle hierboven beschreven pillen ben ik dit samen met mijn lijf aan het bestrijden maar dat lijkt tot nu toe niet zo succesvol. Ik moet afwachten hoe het gaat aangezien mijn dokters niet meer zo zeker weten of de diagnose wel de goeie is. Ze hebben meer duidelijkheid van bepaalde onderzoeken nodig en hier moet ik nog een paar weken op wachten. Tot die tijd is het hopen dat het opknapt en anders aanmodderen. Ondertussen ben ik redelijk gesloopt en stoned van de pillen. Ik mag niet autorijden maarja, dat is logisch want als pillen junk is dat natuurlijk niet zo veilig. Zelfs fietsen kon weleens een gevaarlijke zaak worden. Voel me ook nog niet echt beter maar ik hoop met de dokters mee dat het opknapt en dat ik niet ziek blijf tot aan de onderzoeken.

In de tussentijd, naast alle slaapjes die ik doe en alle films die ik kijk, had ik mooi tijd om mijn blog stukje bij beetje te veranderen. Het is even wat nieuws en zal ook even moeten wennen maar ik hoop dat het een klein beetje meer overzicht geeft. Tenminste meer dan alles onder elkaar in de linker zijbalk. En het moet er natuurlijk een klein beetje netjes uitzien als ze de link in de krant plaatsen (hahaha)

Benieuwd wat jullie ervan vinden...

Liefs Tineke


PS: Hieronder een nieuw bericht met Deleted ziekenhuis Scènes van mijn aflevering in JZHMH. 

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een ellendige week heb jij achter de rug zeg. Soms denk je dat het niet meer erger kan en vind je het helemaal genoeg geweest maar dan blijkt toch dat er weer meer bij komt. Heel veel sterkte, denk aan je.
Knuffel Karin
P.S. En je nieuwe layout is ook erg mooi!

Anoniem zei

Je layoout is super mooi geworden hoor.

En hoe herkenbaar is het filmpje echt jammer dat ze dit niet in het geheel hebben gebruikt.
Want dit gaf een veel mooier beeld van syndrome van sjögren.

Maar ja dat had ik ook met mijn filmopname"s.

Ik hoop dat het gauw beter met je gaat,en komende periode ben ik ook weer veel in het UMCG te vinden dus wie weet komen we elkaar tegen, dat zou wel erg leuk zijn.
Hou je taai he,

Dikke knuffel.

Linda Zuiderwijk

Zuidemaatjes zei

Zo je blog is mooi geworden zeg. Ik hoop voor jou ook dat alles zijn werk gaat doen en dat je opknapt.

Een ding las ik niet bij je, twee sinaasappels uitpersen en op je nuchtere maag drinken is ook heel goed voor je blaas en nieren( hoorde ik van de uroloog toen ik zoveel last had tijdens de zwangerschappen) Baad het niet schaad het niet want het is ook nog eens gezond.

Metsje zei

Prachtige layout TIneke en heel veel sterkte meid . Ik hoop dat je snel weer opknapt!

Barbara zei

Dat ziet er prachtig gepimped uit die nieuwe layout van je blog!
Het nieuws dat je te melden hebt is wat minder, ik wens je een snel herstel!
Groetjes, barbara