woensdag 25 mei 2011

Over kranten, fysio en heupen.

Vandaag was de Leeuwarder Courant hier voor een "diepte interview" en een foto voor bij dat interview. Via Twitter (door @gerrieriemersma ) ben ik gevraagd of het me leuk leek mee te werken aan een interview voor de krant. Nouja dat wil ik wel ja. Helemaal naar de ervaringen met BNN en Fancy. De BNN boekenhype buiten beschouwing gelaten. Er is na die twee dingen zoveel meer begrip gekomen voor mijn gevoel. En elke extra persoon die nu weet wat Sjögren is, is er eentje meer! Dus tegen een interview in de krant zeg ik geen nee.

Vanmiddag om twee uur was Gerrie hier en niet veel later een fotograaf. Volgens mij heeft de redactie na die fotosessie een half fotoboek van mij want er werden wel erg veel foto's genomen hoor. Na de foto's nog tot vijf uur met Gerrie gesproken en toen is die vertrokken. Ik ben heel erg benieuwd naar de tekst die eruit gaat komen en welke foto er uiteindelijk bij gezocht wordt.

Wanneer het geplaatst wordt weet ik nog niet. Dat hoor ik neem ik aan nog. Er bestaat ook nog een kans dat meer kranten het verhaal gaan plaatsen. Het schijnt dat kranten verhalen met elkaar uitwisselen en meerdere kranten dus hetzelfde verhaal gebruiken. Het kan dus zijn dat mijn hoofd ook nog ergens anders opduikt dan alleen in de Leeuwarder Courant. Maar als ik weet wanneer het geplaatst wordt dan horen jullie dat natuurlijk van mij.

Ondertussen nog steeds erg last van mijn heup. Ben weer terug bij fysio. Ik kan daar net zo goed een abonnement afsluiten. Ik blijf maar terug komen. Heb maar gezegd dat ik niet zonder haar kon, hahahha! Nouja das natuurlijk ook niet helemaal gelogen. Aangezien mijn reumatoloog elke keer weer een reden verzint waarvoor ik fysio nodig heb. De fysio heeft trouwens gezegd dat de kans dat deze klachten ooit overgaan vrij klein is. Waarschijnlijk is het toch een complicatie van Sjögren en is daar heel weinig aan te doen. Kortom: het is blijvend. Dat kwam best wel even hard aan aangezien mijn reumatoloog had gezegd dat het uiteindelijk wel weer over zou gaan.

Je weet dus ook niet meer wat je wel en niet kan geloven tegenwoordig. Al ben ik stiekem zelf ook bang dat de fysio gelijk heeft. Ik voel namelijk soms de pijn ook al in mijn andere heup. Die klote ziekte blijft zich dus gewoon verspreiden en gaat langzaam in steeds meer delen van mijn lijf zitten. Niet dat dat nieuws is maar als je het zelf steeds meer gaat voelen dan is dat soms wel weer even confronterend. Dat je lijf je even weer duidelijk maakt dat het nog steeds bezig is met het kapot maken van onderdelen van datzelfde lijf.

Ik moet dinsdag weer naar fysio en over ongeveer drie weken weer naar mijn reumatoloog. Dan wil ik wel graag weten wat zij vind van de uitspraak van de fysio. Ook wil ik dan nog wél weten waar die slijtage in mijn heup vandaan komt en of dat eventueel in meerdere gewrichten zit want dan wil ik dit graag laten uitzoeken. Dan weten we dat alvast maar en dan hoef ik daar niet later achter te komen. Ook is binnenkort hematologie weer aan de beurt. Ik had eigenlijk ook nog naar revalidatie gemoeten omdat ik heb ingestemd het punten systeem nog wat langer te volgen en of ze mij daar in wilden begeleiden. Maar nu dit met die heup erbij is gekomen en ik weer naar fysio moet heb ik dit stop gezet. Ik wil niet 24/7 naar therapie en ziekenhuis moeten. Waarschijnlijk probeer ik nu revalidatie in september weer op te pakken. In de hoop dat ik dan misschien weer fysio vrij ben...

Hier thuis zeggen we weleens "En zo blijven we bezig". En dat geld in dit geval ook wel weer even.

Als ik meer weet over de krant horen jullie van mij!

Liefs Tineke

PS: Iedereen die gereageerd heeft op mijn vorige blog over onzichtbaar ziek. Heel erg bedankt! We zijn al leuk op weg en hopen in juli online te gaan!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Zag op twitter dat er weer een nieuw verhaal was. Leuk om te lezen hoe het er nu voor staat. Ben erg benieuwd naar het interview en de foto!
Liefs Karin

Zuidemaatjes zei

Hoe meer mensen het weten wat het is hoe beter. We horen het wel wanneer je hoofd erin staat, want dan haal ik bij de buurman de krant ff op :-)

Anoniem zei

Goed bezig, weer wat bekendheid! Ben benieuwd naar je stukje.

Sowieso wel raar dat je reumatoloog en fysiotherapeut wat verschillends zeggen.. Niet echt handig van hun ook!

Succes vandaag! ;-)

Merlin

Anonymouse zei

Dag Tineke,

Ik lees je blogs met ontzettend veel waardering en respect voor jou situatie en hoe je daarover zo open schrijft! Ik werk zelf ook in een ziekenhuis en je vorige blog was erg leuk en herkenbaar om te lezen. Ga je het stuk weer inscannen als het in de krant komt? Leeuwarden is niet echt om de hoek zegmaar...

Sabine zei

Hoihoi,
Normaal doe ik het niet, temeer daar ik je niet persoonlijk ken, maar omdat je zo'n last van je heup blijft houden gooi ik er maar eens een 'adviesje' in.. ostheopaat.
Ondergetekende heeft van alles en nog wat mis met de buik en de darmen en kon op een x moment niet meer lopen van de pijn in de heupen. 'gewoon versleten' werd er gezegd, hoorde bij de onzichtbare ziekte die ik zou hebben. Bleek wat genuanceerder te liggen en een 6-wekelijks bezoek aan de ostheopaat houdt me nu relatief pijnloos op de been.

Gerrit zei

Door toeval op jouw blog gekomen , was gelijk getroffen door jouw verhaal.
Waarom moeten jonge mensen dit allemaal meemaken , ik prijs me gelukkig want ik ben al de 50 gepasseerd en bijna nooit ziek en als ik dan jouw verhaal lees kruipt er kippevel over m,n lichaam van de emoties .

Veel sterkte toegewenst van een onbekende.

Sharona zei

Ik ben per toeval op je blog terecht gekomen. Wat een interessant verhaal!