donderdag 7 april 2011

Ontsteking

Blijkbaar is zeggen dat er niet zoveel nieuws is ook al fout. Ik moet gewoon constant met mijn hand op hout kloppen wil het nog enigszins redelijk gaan volgens mij. Toen ik dinsdagochtend opstond had ik al wat last van links boven mijn bil, maarja ik heb wel vaker ergens last. Door de dag heen werd dat alleen maar erger en ik bedacht nog: "Hoop niet dat het zometeen een ontsteking is."

In de avond kreeg ik al moeite met zitten en ook liggen wilde voor geen meter. Eenmaal in bed bleek ik ook nog 38.0 aan temperatuur te hebben gekweekt. Ook kwam er warmte van mijn heup af en kwam er een wat rodige vlek op. Na een nachtje op mijn rug slapen heb ik in de ochtend toch maar de huisarts gebeld. Die kwam met de diagnose Ischias. Een soort hernia volgens mij. Ik begreep het niet helemaal en heb nog geopperd om even te overleggen met mijn reumatoloog (Dr. Brouwer) omdat Sjögren er toch meestal mee te maken heeft. Maar dat was niet nodig volgens de huisarts.

Uiteindelijk kon ik me er toch niet helemaal in vinden. Ook omdat mijn halve lijf net helemaal door de MRI is geweest. Dus een zenuwbeknelling of iets wat daar op lijkt is bijna onlogisch. Ik heb dus maar geprobeerd  zelf Brouwer te bellen. Die belde gelukkig snel terug en vond het meer als peesontsteking klinken. Ook al is het natuurlijk nogal moeilijk beoordelen zo door de telefoon. Ik moest weer beginnen met de maximale dosis Celebrex. Dat is 400 milligram per dag. Als ik koorts hield, de pijn niet overging of de koorts hoger werd dan moest ik opnieuw met haar bellen. Beetje lullig tegenover de huisarts maar hier kon ik me toch wat beter in vinden.

Ik ben dus weer begonnen met Celebrex (baal, baal want daar was ik net vanaf) maar ik heb vannacht nog niet echt lekker kunnen slapen. Vanochtend leek het wel iets beter te gaan maar vanmiddag kon ik er alweer nauwelijks op zitten en dan weet je echt niet waar je het zoeken moet. Draaien, benen optrekken, benen omhoog leggen etc. Niks helpt. We hebben maar bedacht dat ik morgen nog even bel of er misschien nog wat bij mag aan pijnstilling omdat het echt erg veel pijn doet. Als het dan na het weekend nog niet beter is dan zal ik wel weer met Brouwer moeten bellen.

Wel echt slechte timing want morgen is het feestje van mijn opa en oma 45 jaar getrouwd zijn en zondag ben ik zelf jarig. Dus ik hoop dat het 't weekend een beetje redelijk gaat.

Jullie allemaal alvast fijn weekend!

Liefs Tineke

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat akelig hè, weer zoveel pijn. Hoop toch dat de pijnstilling snel wat beter gaat werken en dat je zondag een leuke dag hebt.
Liefs Karin S.

Sabine zei

Ha Tineke,

He, wat vervelend zeg! Nu ga ik iets doen waar ik zélf altijd wat narrig van word als mensen het bij mij doen, maaaaar...

mijn vader, a-typisch gevalletje van progressieve ontstekingen her en der met dan weer wel en dan weer geen reumafactor in het bloed, heeft uiteindelijk van zijn reumatoloog Embrel gekregen ondanks dat hij niet in het 'patientprofiel' paste. Dit heeft zo goed gewerkt dat alle andere medicatie (en dat was ondertussen heel wat) gestopt kon worden. Het gaat nu stukken beter met hem (afkloppen, inderdaad). Het zal ongetwijfeld al eens de revue zijn gepasseerd, maar zo niet: bespreek het eens met je reumatoloog?

Overigens zou ik áltijd bij dit soort verschijnselen m'n reumatoloog bellen. Je balans is veel te fragiel voor de hollandse 'stop er maar een paracetamol in en kijk het even aan' en het is jammer dat je huisarts daar niet alerter op is. 'k zou me er zeker niet vervelend over voelen en als hij er naar vraagt, dan zou je dit eens naar voren kunnen brengen ;-)

Voor nu: sterkte met de extra pijn en ongemak. Ik hoop dat je snel weer opknapt.

Anne zei

Hey Tineke,
Balen meis, dat het zo'n pijn geeft in je heup! Hopelijk een goede nachtrust, geen koorts meer en een heel fijn weekend met leuke feestjes!!! En natuurlijk je 80e verjaardag ;) !
Liefs Anne