zaterdag 19 februari 2011

Een rel zit in een klein hoekje...

Na de uitzending van afgelopen dinsdag bleven de reacties binnen komen. Op donderdagmorgen werd ik wakker en checkte op mijn telefoon snel even mijn twitteraccount. Ik las een gesprekje tussen @HedwygNL en @Martijn635 . Hedwyg is de schrijfster van de boeken die ik in de uitzending meeneem. Zij wilde graag met mij in contact komen zodat ze me misschien kon helpen en advies kon geven.

Hedwyg stuurde mij daarom de volgende tweet: je nam 2 van mijn boeken mee in het filmpje. Als ik je kan helpen met webdesign, laat maar weten! :-)  Ik heb daar 't volgende op geantwoord: Dat is grappig.... ik moet eerlijk bekennen dat dat stuk helaas in scene gezet is en ik die boeken dus niet hier in huis heb. Had ik wel heel leuk gevonden maar ik kon ze op dat moment niet betalen en BNN sponsord niet :P

Hedwyg was naar eigen zeggen stomverbaasd over mijn antwoord en vond 't absoluut niet kunnen wat BNN had gedaan. Ze heeft mij daarop meteen de boeken aangeboden (Hedwyg, heel erg bedankt daarvoor!!) en schreef een blog over de situatie. Dit veroorzaakte op zijn zachtst gezegd een klein stormpje.

Mensen twitterden massaal over het stuk van Hedwyg. Zo massaal dat de media er lucht van kreeg en deze erover begonnen te schrijven.

Het Algemeen Dagblad


RTL Boulevard


Geen Stijl.nl


Telegraaf 


Ook de Volkskrant, Spits, Retecool, Waldnet, SBS, PowNews, De dagelijkste standaard, Fok.nl en BNN zelf hebben er een stuk over geplaatst. Het ging heel Nederland rond en ook op Twitter en Hyves stond dit voorval onder de veelbesproken items. Ook maakte Filemon in de Madiwodovrijdagshow van gister (18-02) op de 29ste minuut een grap over deze hype rondom BNN.

Zelf ben ik gebeld door de Volkskrant en SBS. Emails gehad van het AD en PowNews. Gelukkig heeft het verder dan de show van Paul de Leeuw de tv niet gehaald. Mijn twitteraccount werd overspoeld met reacties van lezers en media. Ook mijn telefoon heeft een drukke dag gehad gister. Ik werd door een vriendin gesmst dat het ook bij de Mac Donalds in Leeuwarden op een groot scherm af en toe voorbij kwam. En anderen vroegen wat er aan de hand was. 

Heftig dagje dus voor mij, maar waarschijnlijk ook voor Hedwyg en BNN. Uiteindelijk heeft BNN mij een boekenbon aangeboden en zijn zij met een stuk naar buiten gekomen waaruit blijkt dat het om een misverstand gaat. Dit om de hype zo snel mogelijk te stoppen natuurlijk.

Persoonlijk heb ik er nooit een probleem mee gehad dat ik die boeken niet heb gekregen. Maar als mensen er naar vragen kan ik niet best vertellen dat ik ze wél in de kast heb staan. Dus ik heb tegenover Hedwyg gewoon de waarheid verteld en die is uitgemond in iets wat je wat mij betreft wel een rel kunt noemen. Iets wat ik ook graag uit de wereld wil hebben is dat ik nooit vantevoren heb geweten wat er met die boeken zou gebeuren. Dus ik heb niet bewust meegewerkt aan iets wat in scène is gezet. Dat wist ik pas achteraf. En ik was op dat moment zo ontzettend moe ('T was het laatste half uurtje van twee lange draai dagen waarvan ik de tweede dag buiten beeld hele stukken in een rolstoel heb gezeten omdat ik het lopen niet meer aankon) dat ik me daar eigenlijk nooit meer echt heel druk over heb gemaakt. Pas toen ik het afgelopen dinsdag zag bedacht ik dat het eigenlijk best wel raar staat dat het lijkt alsof ik die boeken meekrijg maar dat dat dus helemaal niet zo is. Wat dat betreft ben ik het wel met Hedwyg eens maar dat daar deze grote rel uit zou voortkomen had ik niet verwacht en ook nooit gewild. 

Maar het is gebeurd, het is vandaag en morgen misschien nog een item maar ik denk dat het na het weekend klaar is. Dan kunnen we er met zijn allen vast hard om lachen! Ik kan er nu ook wel om lachen maar ik volg natuurlijk zelf ook de stukken en de reacties daarop en daar staan een aantal pijnlijke reacties tussen ook over mij en dat is gewoon jammer. Nu komt het zinnetje wat ik al eerder had geschreven toch nog van pas:"Ik en de mensen die belangrijk zijn in mijn leven weten hoe 't zit en daar gaat 't om!"

Liefs Tineke

PS: Als je mijn naam en achternaam intypt op google kan je alle artikelen en reacties zelf terug lezen voor wie daar behoefte aan heeft. 

PPS: Naar aanleiding van deze hele hype heb ik wel erg veel lieve dingen aangeboden gekregen van lieve mensen. Van BNN zelf voor een mooi bedrag aan VVV bonnen en van Hedwyg de boeken die ik leek mee te nemen. En van de redactie van Webdesigner Magazine een jaarabonnement op hun blad en van @Martijn635 hetzelfde abonnement en een domein en host op internet. Als je het mij vraagt veel te gek allemaal maar het zegt wel wat over de liefheid van sommige mensen hier in Nederland!! Dus een online applaus voor deze mensen. Dankjulliewel. 

6 opmerkingen:

alex zei

En laat dat ff duidelijk zijn mensen!
Het is echt apart dat, toch wel, zoiets uit kan monden tot een enorme rel!

Je hebt er mooi stuk over geschreven! Eerlijk waar.

Groet

Mieneke zei

Hoi Tineke!

Tjee minee, wat een ophef!
Maar eerlijk is eerlijk,vind het ook een beetje stom,ik dacht ook dat je de boeken kreeg (maar dat, dat alleen voor de show is gebruikt) Ik dacht bij JZHMH, wat super dat ze boeken voor jou gingen kopen!
Lees dat ze het goed hebben gemaakt!
Maar wat Cool van Hedwyg, dat ze contact zocht, en jou de boeken toe stuurde! KLASSE!!
Ik hoop dat je er wat mee kunt, en dat dit iets voor jou gaat worden!
Of anders is een blog schrijven voor een tijdschrift zoals de Flair wel iets voor jou ( en misschien krijg je daar ook wel voor betaald) misschien zijn er mogelijkheden... Want schrijven kun je als de beste!!

Nou meid, heel veel succes met alles wat er op je pad komt!

Want hoe beperkt is beperkt zijn....?

Sterkte met je ziekte!

Lieve Groetjes!

Dutchchatter zei

Hoi Tineke,

Maar even een ander ding jij wist toch al dat je wat zou willen doen met webdesign voor de draaidagen. Ik meen te weten dat jij mij al eens getwit had voor de draaidagen over een cursus webdesign.

De media heeft niet stil gestaan gisteren en jouw timeline ook niet begrijp ik. Ik heb wel alles qua krantensites in de gaten gehouden.

En je moet zelf gaan aftasten wat je gaat doen wat qua je mogelijkheden lichamelijk kan. Ik krijg regelmatig op mijn kop van de fysio dat ik teveel doet. Maar dat is een patiént eigen. Geen nee durven zeggen.

Femmy zei

Mooi stuk Tineke. Nu moeten mensen niet meer zeuren. Ik hoop dat je mijn reactie op Hedwygs weblog niet te bemoeiallerig (nieuw woord!) vond. Ik weet gewoon hoeveel energie al die reacties en meningen kosten en dacht dat het misschien een goed idee was je urls te laten verwijderen. Niet dat het veel heeft uitgehaald, volgens mij staan ze er nog op. Uit je reactie die ik via Twitter kreeg, begrijp ik dat het goed zit. ;)

Ook al was de rel niet zo bedoeld, er zijn er niet veel die kunnen zeggen dat ze in zoveel media gestaan hebben! Dat heb je maar mooi meegemaakt! Nog bedankt voor de handtekening, die is nu vast veel waard! :p

Rust maar lekker uit. Na het weekend gaan we er heel hard om lachen! :D

Anoniem zei

Arme valerio....die staat met zijn hoofd levensgroot bij de artikelen terwijl hij er toch ook niet over gaat. Om dit alles een rel te noemen lijkt mij wel wat overdreven. De rel is gestart bij aandachtvrager van de desbetreffende geschreven blog.

Sabine zei

Sjonge, meid... wat een sneeuwbal-effect! Ik moet bekennen dat ik er niks van meegekregen heb. Maar ja, 'k Twitter ook niet ;-)
Kun je er ondertussen al om lachen? Ik moest in ieder geval wel heel hard om je stukje lachen.