woensdag 29 september 2010

Revalidatiearts

Afgelopen maandag revalidatie arts. Ongekend snel aan de beurt daar. Niet hoeven wachten is heel origineel en uniek in het UMCG. Ik kreeg ene dokter Roelofs in opleiding. Doorgaans zakt je de moed al in de schoenen als je in opleiding hoort, maar eigenlijk moet ik dat even rechtzetten. Dokters in opleidingen zijn soms nog wel oplettender en meer in voor vernieuwing dan sommige ouwe rotten in het vak.
Zo ook deze dokter Roelofs. Mijn verhaal had ze gelezen en het systeem nagezocht op mijn UMCG nummer. Ze vond het een heftig verhaal en snapte goed dat ik doormiddel van revalidatie wel een zetje in de rug kon gebruiken.

Dat was al mijn eerste opluchting. De tweede opluchting kwam toen ze het liefst wou starten met poliklinische revalidatie. Dan moet je denken aan ongeveer twee dagdelen in de week. Ik moet eerlijk zijn dat ik er weinig voor voelde om in zo'n centrum mijn nachtjes te slijten. Ik ben liever thuis dan kun je ook nog een beetje je eigen ding doen. En gelukkig kan ik dat nu blijven doen. Dus twee meevallers.

Ik vond de voorstellen heel erg goed en ik hoefde zelf eigenlijk weinig te vertellen. Werd meteen begrepen en wat ik zelf graag zou willen werd me ook nog spontaan aangeboden. Dus ik ben blij. De poli gaat nu een aanvraag sturen naar Lyndensteyn in Beetsterzwaag. Als het goed is zou ik dan over een weekje of drie daar een intake moeten krijgen. Als ik dan na de intake snel aan de slag kan ben ik met een beetje mazzel voor het nieuwe jaar klaar en kan ik zelf verder met het onderhouden van conditie etc.

Het plan is om in ieder geval Fysiotherapie te geven maar ook om naar een Psycholoog te gaan en een maatschappelijk werkster te laten kijken naar mijn school/werk situatie. Misschien dat er nog meer bij komt maar dat weet ik niet. Hoor ik vast tijdens de intake.

Vind het eigenlijk wel heel goed klinken als ik het zo allemaal opschrijf. Het voelt ook beter dan waar ik mezelf de afgelopen drie jaar doorheen gesleurd heb. Veel mensen gooiden deuren dicht en wilden niet helpen of bleken na wat hulp niks te kunnen doen. Ik hoop dat dit meer mag opleveren.

Ben heel erg benieuwd.

Liefs Tineke

4 opmerkingen:

Lenneke zei

Heel veel succes, en ga vooral ook genieten van hun heerlijke verwarmde zwembad.

Anoniem zei

Hoi Tineke,
Klinkt allemaal goed!Heel veel succes gewenst.
Groeten Maureen.

Anoniem zei

hoi tineke

zo herkenbaar het dichtgooien van deuren en je gewoon op een hometrainer of loopband zetten op slowmotion , ik hoop dat deze revalidatie jou weer een steun in de rug kan geven en wat handleidingen kan geven wat je zelf ook thuis evt. zou kunnen gebruiken.
ik werd net ook gebeld door de revalidatiearts die wou dat ik deze week nog kwam voor een screening maar ik heb een longontsteking opgelopen dus inspanning is nu nog lastiger he haha , dus mag nu 14 oktober komen !
houd je taai meiske !
groetjes
sas

Karin zei

Hoi Tineke,
Klinkt goed! Ik vind het ook fijn om te lezen dat het er nu eindelijk op lijkt dat er eens wat positiefs in je leven gebeurd.
En daar blijven logeren, dat wil niemand toch als dat niet echt noodzakelijk is.

Liefs Karin